Saturday 9 February 2008

EUROVIISUT2008

Vaatan just soomlaste Eurvisiooni poolfinaali. Järgi on jäänud veel 4 esitajat. 1. Hanna Marsh - Broken Flover; 2. Kari Tapio - Valaise yö; 3. Movetron - Cupido ja 4. Crumbland - Plaesure. Miks ma sellest kirjutan. Sest see on päris naljakas kooslus.
Hanna. Kantri stiilis inglise keelne laul. Suhteliselt keskpärane laul.
Kari. Soome estraad mida esitab ca 60 aastane vanamees. Vallutas vist soome prouade südamed, kuna pääses edasi. Muuseas see on ka hetkel favoriit!
Movetron. Disco,pigem klubi poole kalduv soome keelne tümakas, mis iseenesest on päris hea. Muuseas nende repertuaaris on ka laul "Romeo ja Julia" millest eesti keelset versiooni oleme aastaid tagasi kuulnud Kalle Kuke ja Astra esituses!
Ja Crumbland. Raju rock! Rohkem polegi midagi öelda selle kohta.
Ehk siis kuidas saab valida sellise laulu mis meeldib kõikidele soomlastele, kui kõik lood on mõeldud erinevale sihtgrupile. Estraadist roskini ja kantrist klubini. Kasutades minu ajakirjanikust sõbra sõnu, siis meil läks isegi hästi. Ütleks nii et meie tase sel aastal oli soomlastega võrreldes ikka väga kõrge! Kui meie Leto Svetiga pool finaalist edasi ei saa, siis soomlased ei saa oma estraadiga kohe kindlasti edasi! Kui võidab Movetron, siis selleks et muu maailma südameid võita, peaksid nad oma loo inglise keelde ümber tegema.
No igaljuhul edu neile ja meile selleaastasel euroviisul :)

No comments: